Apr 3, 2010

Termasuk ke kedai kondom! T___T




owh... tajuk pun dah memalukan aku..huhuhu.. korang penah masuk kedai kondom?? nie bukan kat watson or gardian tue.. nie kedai kondom yang betol2..hehehe





blur kejap T___T.. bila ingat balik, mesti gelak puas2 pnyer.. sebab x penah jumpa kan.. ok2... meh nak cerita..




time aku matrix kat KMPP dulu, ada la gak pergi outing kat penang.. kat pulau la semestinyer.. dah kampung aku kat situ... wajib jenjalan kot.. pergi dengan roomate lor.. then, masa window shoppink tue, kitorang nampak satu kedai yang sangat cantik... siap warna-warni gitu...hehehe. tapi tersorok yang amat!!



ko tau apa kat depan kedai die?? gambar  pisang yang tengah senyum...! yer.. yang macam buah tue.. aku ingatkan kedai mainan ke aper... takde signboard ker hape ker yang tulis nama kedai tue.. then, kitorang terus la meluru kat kedai tue... excited weh!! sebab lampu cantik2 jer..




kat belakang kitorang tue ada couple cina dok usha2 kitorang... lepas tue siap senyum lagi..!! siot ah... kitorang pun buat derk jer la. terus masuk kedai tue..




biler masuk, aku tengok something pelik.. benda yang glow in da dark... ada warna merah, kuning, hijau... lepas tue siap pergi satu ke satu rak.. then, baca kat label tue.. perasa strawberry, anggur, vanila and macam2 lagi... dah la lapar time tue.. mati2 aku ingat makanan...hahah



and aku terlepas cakap, "weh, cantik siot, bercahaya dalam gelap". and apek kat dalam kedai tue pun cakap. " aiiyyak amoi, barang manyak senang woo kalau mau cari dalam gelap". aku blur giler dengan jawapan die.. then kawan aku cakap. "weh, kedai nie pelik lah... apek tue pun cakap bukan2.. aku takottt". muke memasing dah cuak...




then aku tengok balik gamba pisang tue, aku pandang la benda yang bercahaya tue... pastu terus tanya apek, "Lu jual apa nie apek??". die pun balas... "alo amoi.. ini pun lu tara tau kaa.. ini sarung itu punya barang". aku lak wat innocent, "barang apa apek??". die jawab.. " ala.. itu la... Ini olang panggil kondom. for safety movement... lu mau beli kaa amoi??".



dalam kepala aku dah pikir pelik... terus aku ajak kawan aku keluar... kat luar tue pulak ada la geng2 mamat sengal. dorang dok usha kat kitorang pastu siap seyum2 sinis gitu.. Siot!! muka memasing blushing giler... terus angkat kaki balik. biler sampai biler semua pakat2 gelak...hahahah




semenjang hari tue, aku dah berjaga-jaga biler masuk kedai lelawa nieh... takut terkena lagi.. aiyyaakkk!!
siyes malu!! T___T




p/s: pengajaran: ko jangan sesuka hati nak abeskan duet ko tue sampai semua kedai ko nak masuk... hoh!! and lagi satu.. aku dah paham maksud 'pisang' senyum tue...hahahaha


10 comments:

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

hahahahahaha!
tu yg mampu aku lakukan skrg..
nape aku x pernah jmp neh kdai camtu?
jom asz kte g lagi..
tgk sign boarg tu fa tukar pic lain ke hape..haha..
senggal..~

MisZteEN said...

hahaha.. x ingat kat mane.. perangin mall ke ape tah aku pegi dulu..
die tersorok jer kedai tu.. hahah.. xmo la.. malu giler nak g lagi..

luna_e said...

klakla nye cite u ni....rasanya kalo time i studen dulu, kalau i yg masuk pon, seriyes mesti innocent gile same macam u cite...hehe

adnil linda said...

pasnie x lh nk mkn pisang la...
:p

MisZteEN said...

luna_e:: hehhe... malu giler... rase mcm nak berlari pecut jer lps kluar tue...hahha



linda: owh.... pisang tetap feveret..wakakaka

e p i x ____ said...

wakakakak

Aimee Termizi said...

kah kah kah...
lawak gila!

MisZteEN said...

epix: windu owh mase dulu2...hihihi


aimiee: a`aaa... 2 namenyer lawak sengal.. sape suruh main terjah jer... =p

ezzatul fatihah binti fauzi said...

~asz
pisang senyum kat kamoo ekk...
ada makna la tu...

MisZteEN said...

ezza: alaaa.... malu la u ckp gitu.. nk untah i... wakakakak