Apr 3, 2010

platipus tu ikan ker??


owh... korang memang suke sangat kan entry aku yang lepas tue.. siap gelak guling-guling yer..hehhe... ok2.. kali nie aku nak cite pasal platipus plak.. korang tau platipus bukan?? die bukan la sejenis makanan mahupun kenderaan.. mau tengok muka platipus??






haaa!! nie la platipusnyer
ape?? tak same??
heheheh...  kawan2 beliau mengutuk beliau dlm fb
dengan memanggil beliau platipus =p
*ampun sayanggg... terupload pic nie...hehhe
nanti saye bagi gule2 k.. T___T





cube tengok nie pulak!!






nie la platipus yang sebenar
*hensem kan??





sudah-sudah gelak tue.. sambung cerita balik.. kami berlima pergi outing kat bandar KT.. dalam kereta tue aku berborak la dengan diorang nie. "tahukah kamu dekat sabah ada orang tangkap ikan paus yang besar. aku tengok dalam Oh!Tidak.com". *pergh!! ayat skema siot. takde sorang pun mempedulikan cerita aku nie. lepas tue nad cakap. "dah memang paus tue besar. tak heran pun".



aku pun berpikir 15 kali kate-kate nad tue. tersilap cakap. " eh!! salah la. bukan ikan paus. ikan keli yang aku tengok tue!! besar punyer. kalo tak percaya bukak la oh!tidak.com". si shahir mencelah, " owh asz, ko tengok gambar tak senonoh yer dalam web tue". die siap boleh gelak2 lagi. aku pun balas, " kejadahnye ko!! tue laman web biase2 jer. tak caye search la..hahaha".



pastu masing-masing senyap. aku nak cakap lagi tue. "korang pernah tengok ikan besar yang muncungnya panjang macam aligator tak?? aku tengok dekat discovery channel weh. besar nak mampos... diorang nak kaji betul ker ikan tue makan manusia". shahir jawab,"mesti la tak pernah. betul ker muncung ikan tue panjang??". aku jawab balik, " betul.. name ikan tue pun orang panggil aligator.. gigi tajam2. die punye muncung macam iras2 platipus laa". lepas tue semua senyap.




tiba-tiba si zul leh tanye, "platipus tue ikan ker??". ape lagi. kitorang semua bantai gelakkan die la... hahahaha
haa... korang2.. sila la jawab.. platipus tue ikan ker??? wakakakaka.


p/s: aku rase die kena blaja mengenal haiwan dulu kot. tak la silap mana ikan mana platipus T___T





6 comments:

e p i x ____ said...

platipus atas dan bawah mana lagi comel? XD

MisZteEN said...

hahahah.... atas la... kekeke ttp di hati =p

Aimee Termizi said...

kau tgk tak cite phineas n ferb?
hah...tu lah platipus...
name platipus tu perry.
perry the platipus.
tp ianya bukan dlm kumpulan ikan.
kah kah.

adnil linda said...

taw xpe...mungkin si budak zul blur2 sket tyme tuh....

ye r...dok cter sal ikan...tetebe kuar platipus pule....

hehehhhe

luna_e said...

first time dengar makhluk bername platipus....ade rupenye.

MisZteEN said...

aimee: owh.. sangat ketinggalan aku sebab xtau T___T a`aaaa ia bkn ikan lol..hahahah


linda: die tue lambat pickup kot... ke berasal dr dunia lain...wakakak



luna_e: hhehe... ade la... kiut miut kn si platipus 2 (^___^)