Nov 5, 2010

entry yang ke-100 untuk setahun berblogging ;) mesti special punye~



25 perkara tipu yang korang perlu tau pasal aku.. muahahaha

entry nie khas buat umar yang kiut yang telah mentag aku nie. (ko memang takde keje eh nak buat bende alah nie). die suh aku buat pasal ' 25 random things, facts, habit`s or goal about me'. yang korang nie nak tau sangat pasal aku ape kes?? hahaha... yer la.. buat la nie.. ish3! (menitiskan air mate darah).




  1. seorang yang suke makan.. makan.. dan makan.. biler makan.. perot pun jadi geboih. biler jadi geboih, terus orang tak suke... bile orang tak suke.. (terus merepek! macam mane nak abeskan 25 nie..haha)
  2. seorang yang sangat serius!! (sile percaye). kalo aku dah stat buat muke serius tu, baik korang lari.. kalo tak, nahas la korang..(nie gertak nie).
  3. seorang yang tidak matang.. sangat mudah melenting sampaikan pinggan-pinggan pun dah boleh jadi piring terbang...(percaye lagi ;) )hahah
  4. tak se kreatif sasterawan negara nak buat puisi cantik-cantik, tapi suka baca sajak n jugak puisi.. syahdu beb! bukan syabu. -__-
  5. ingin sangat berkahwin dengan anak raja.. (dah stat dah kes berangan nak jadik chapalrella..wkakaka)
  6. teringin ke manchester united nak tengok bola secara live walaupun membenci pasukan tersebut.. pelikkan.. (padahal tau name-name pemain kelab dangdut tu..huahuahua). Sebabnye ade feel nak berlagak ngan member-member nie.. " aku tengok MU live siot! ko nampak muke aku dalam tb tak??".hahah.. so sweet~.
  7. Selalu menjadi silent reader kat blog-blog kat sidebar aku nie.. bukan taknak komen.. cume ade yang tak layan.. so decide... "keep ur mouth shut n read properly". (bagus kan moto berblogging aku).
  8. suke kerja...kerja..kerja.. kalau tak kerja mane datangnye duit?? dari langit.. haram jadah la nak dapat (nie memang sumpah tipu!). 
  9. mengaku single.. (nie betul tau.. i single lagi...hahaha). 
  10. suke merepek dalam blog.. tak kisah la pasal ape.. nak marah orang ker.. ape ker.. (contohnye macam skrang nie la..hehe)
  11. suke sangat tido... tido..tido.. (macam tipikal jer jawapan) -__-
  12. dah stat ade hobi baru.. karoks! (walaupun tak sedap aku peduli hape... huahuhaua)
  13. suke tilik kaki orang.. tengok banyak ker kurap die..(ko memang takde keje kan nak gi tilik kaki orang...kakaka).
  14. kecik-kecik dulu suke main masak-masak. malangnye, asik di ajak main layang-layang, gasing, guli, lompat galah, lompat gajah, lompat parit.. kire semua yang lelaki main la waktu tu.. ish3!
  15. langsung tak pernah ade patung barbie ke, barnies ker, bernas ke waktu kecik-kecik dulu.. bukan tak mampu, tapi takot tengok matenye.. kang malam-malam die hidup macam mane?? (pemikiran bebudak zaman dulu. terpengaruh ngan cite child`s play la tu).
  16. tidak mempunyai cita-cita dalam waktu terdekat nie T___T
  17. rimas bile ade 'lalat' kat sekelilng. rase nak sembur ngan ridsect jer.. (nie memang pantang la kan..)
  18. suke buat muka bengis bile ade orang-orang yang mencurigakan lalu kat sebelah.. beware beb sebelum terngadah! jangan la ko buat muke semanis oren pulak.. kang..kang... tak tau..(sambil goyang-goyang jari).
  19. Suke sangat dengar lagu merepek aka lagu memekak. (nie la tanggapan mak aku bile aku dok dengar lagu indie. ceh! die tak layan.. kalo ade lagu macam tu kat zaman die, mesti die suke gak kan..kan).
  20. owh!! teruja.. dah tulis yang ke-20. (ini aci gak kan..hahaha)
  21. orang yang paling rapat hanya lah die... teman, kawan baik, kawan bergadoh, kawan bertumbuk, kawan bergelak sakan, kawan termengumpat, kawan yang tolong habiskan makanan kite (bak kate die, tak baik membazir), kawan bershopping, kawan bersushi king bersame, kawan yang boleh ajak jumpe sesiapa, kawan lah.. KAWAN!.
  22. sangat iri hati dengan orang yang pandai main piano.. waaa.... nak blaja jugak!
  23. suke sangat laksa penang. kalau mak buat mesti 3 mangkuk punye! (betul-betul kaw!).
  24. sangat nak balik ke mase dulu.. mase waktu form 1-3. kawan-kawan memang best punye.. otak toik..toik.. bergumbira sama-sama.. takde hal der senang citer!
  25. pernah lagi sikit nak kena tangkap ngan pak guard sebab ponteng skolah.. siap panjat tembok lagi.. owh! nakal sungguh mase dulu..klakar bile ingat balik.. (^___^)

owh... bahagia sungguh.. dah abes pun nak menjawabnyer~. so, puas hati ngan jawapan saye? contoh di atas nie hampir 30% betul.. yang lain.. tak tau..hee~ 


ape lagi, dah sampai mase la nak kenakan mangsa.. mangsa seterusnye yang di tag adalah: (hahaha.. ayat macam nak umumkan pemenang oscar pulak).:

                        kema
                        pasya
                        nard
                        linda
                        shah


cukup la tag 5 orang jer.. rase-rase nak buat korang buat la.. i tak pakse tau... ok en umar.. hutang terbalas~


p/s: pegi kedai bawak dam, kita kirim salam ;) (ade bakat tak nak buat pantun?? hahah)




4 comments:

kema said...

aiyokkk!!!kena pulak kt kema neh...
xde hadiah ke kalo jwb tag neh cik miszteeen oii..hihihi~

adnil linda said...

wah...da lame x jwb tag...hehehehe

MisZteEN said...

kema: adiyahnye... mkn malam percuma di rumah saye selama 3 hari...muahahaha


linda: sile2 jawap.. jangan memalu..kekeke

kema said...

waa.hadiah yg menarik tuh..haruss cube..keh3..makcik masak sedap2 tau..kema nk dtg neh..