May 11, 2011

Review cerita twilight gangster

halo-halo.
sapa-sapa yang minat cerita korea tu boleh la usha filem ni.
best sangat2!
tajok die Twilight Gangsters.




meh aku review filem ni.




Twilight Gangsters




cerita ni mengisahkan 3 orang nenek yang berangan-rangan nak pergi bercuti ke hawaii. aku lupe nama nenek tu. biar aku namakan nenek 1, nenek 2 n nenek 3. hahaha. nenek 1 teringin nak pergi hawaii sebab anak dia ada kat sana. suami dia bagi kat orang anak diorang lepas cerai. tu pasal nenek tu beriya-iya nak pegi n lagi satu dia tu takleh hidup lama sebab ada cancer.










yang kengkawan nenek tu ape lagi. semua seksited nak gi holiday. kat luar negara tu.. diorang start kumpul duit dah lebih 8 tahun semata-mata nak beli tiket. macam-macam diorang buat la nak kumpul duit ni. banayak adegan lawak time ni. hehe






lepas dapat kumpul 8 ribu ++, diorang ngan bangganye pegi la bank nak masukkan duit dalam akaun egen pelancongan tu.




tah masa diorang kat kaunter, diorang kena rompak. tak sempat pegawai bank tu nak cop dah kena. ape lagi, pegawai bank tu taknak lak bertanggungjawab lak kan. kesian =__=






dipendekkan cerita, nenek tu nak jugak cari orang yang merompak diorang sebab nak balik duit tu. tah macam mana geng perompak tu lak larikan duit tu sekali. terus tak merasa. kau nak tau ape jadi???






nenek tu belajar merompak. hahaha. lawak kan. belajar lak ngan perompak tu. percubaan pertama gagal. sebab pegawai bank tu ingat diorang nak kutip derma warga emas. 






percubaan kedua lak, nenek tu dah dikepung oleh polis. berjaya ke nenek-nenek tu lepas kan diri n pergi holiday?? haaa... tu yang korang kena tengok. lemak la kan nak citer semua. kui3..




xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx








haha... seyes cite ni memang terbaik! tak pernah kita jangkakan nenek-nenek nak pergi merompak bank kan. tapi cite ni banyak pengajaran.




@ semangat setia kawan tu penting
@ bank jangan nak nindas orang tua yer
@ berusaha tu perlu. gambate2!
@ buat la sesuatu yang korang nak sebelum menutup mata =___=






aku ni idak la minat sangat cerita bersiri. kalau filem memang aku layan la. tak kire tamil ker, korea ker, jepun ke, kalau jalan cite terbaik harus lah layankan.




so, bagi korang peminat cerita korea tu, cepat download cerita ni. besh sangat2 weh! lawak giler. seyes, tak tipu (^__^). 




nah aku bagi korang nengok trailer die dulu. bye~







p/s: duit tu sangat-sangat berharga bagi golongan yang susah ni. so, perompak! jangan ko cobe-cobe nak merompak boleh tak??


2 comments:

Syuhada Zukafle said...

citer ni mmg besttt

Engku Artini said...

awak.. kiter excited giler tgk cite ni tapi tup2 blackout, lg 15 minit nk habis.. huhuuu kuciwa sungguh. so, kalau u tau ending dia, pls share dgn sy ye.. plssss
emel kt : rtny@yahoo.com

tqvm