Jun 9, 2010

betulkan cakap aku! pemandu yang memandu kenderaan dengan sangat perlahan yang menyebabkan eksiden.. ececeh!!

Percaya tak kalau aku katekan, banyak kemalangan kat malaysia nie terjadi disebabkan pemandu  memandu kenderaan dengan sangat perlahan??




aku percaya sebab berdasarkan fakta dengan bukti-bukti serta kajian yang dilakukan menunjukkan kemalangan banyak berlaku semasa kenderaan dibelakang hendak memotong kenderaan dihadapan yang memandu dengan sangat perlahan...


*ape punya skema statement aku nie..wakakka





dah-dah!! takde skema-skema...hee~ yela, cuba korang bayangkan... kalau bawak kereta lepas tue kena ikot bontot kereta lain yang bawak bawah 50 km/J sape yang tak panas hati beb??
dah tue pulak kena jalan kat jalanraya yang ada satu lorong saje... tak boleh nak potong.. huh! jenuh aku...




kes-kes eksiden kat malaysia nie macam tue la... bila kenderaan kat depan bawak dengan lemah longlai, macam nak makan angin, dating sambil memandu macam-kau-sorang-ade-kereta-orang-lain-takde, bercakap dalam telefon.. memang la terase nak memotong je kan.. lepas tue lalu sebelah die sambil jeling2 tajam..hee~ teruk!




abes pulak masa nak memotong tue tak tertengok pulak double line.. main redah jer disebabkan ikot perasaan sangat.. tue yang ter eksiden tue.. tak nampak kereta kat haluan bertentangan... dah takleh elak.. macam ambik lesen terbang pun ade.. yela.. masa kelas memandukan dah belajar undang-undang.. double line takleh redah..




eemmm... tue la sikap pemandu kat malaysia nie... so, kita kat jalan raya pun kena la bertoleransi.. pikir orang sekeliling.. jangan buat dekk jer.. hhee~~ ubah yer sikap korang tue.. bertimbang rasa la sikit :)





p/s: yang bawak terlebey laju tue pun sama.. 200 km/J.. nie malaysia.. bukan america ok! I tau la kereta uols buatan over laut.. tapi tue tak menjamin keselamatan korang jugak!


1 comment:

alinac lover said...

heheh~ btoi jgk tuh~